Parkeergarage De Revius Leeuwarden opgeleverd

25 Jun 2019

In Leeuwarden hebben we parkeergarage De Revius opgeleverd. Naast de realisatie van de parkeergarage met 280 plaatsen en de groenstrook zullen we ook het onderhoud verzorgen.

Ontwerp, realisatie en onderhoud

De opdracht werd ons gegund door de gemeente Leeuwarden op basis van Economisch Meest Voordelige Inschrijving, waarbij is beoordeeld op prijs, kwaliteit, ontwerp en totale plan van aanpak. De Design, Build and Maintenance overeenkomst is gesloten met een onderhoudsperiode van 25 jaar.

Ontwerp Parkeergarage

Het ontwerp van de parkeergarage kwam tot stand in samenwerking met TWA architecten uit Burdaard. De parkeergarage heeft een natuurlijke uitstraling binnen de groenzone door de gevelpanelen die zijn gemaakt van geperforeerde roestvrijstalen cassettes met bloemmotief. De slanke kolommen, vlakke plafonds en betonvloer met vloercoating geven de parkeergarage een moderne uitstraling. Ledverlichting en natuurlijke ventilatie zorgen voor minimale exploitatiekosten.